WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ EEN NIEUW INTERIEUR? 

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning en loop je vast met de indeling van je interieur? Of is jouw interieur toe aan een opfrisser? Lees deze blog, vol met handige tips voor je interieur!  

DE EERSTE STAP

De eerste stap van de inrichting van een nieuw interieur ligt bij de basis van je woning. Welke ruimtes heb ik? Denk vooral goed na over wat de functies worden van je ruimtes. Wat heb ik al qua meubels? Wat is de stijl die ik wil doorvoeren? Ga je voor Scandinavisch, Industrieel of juist heel iets anders, bedenk van tevoren goed welke stijl je wilt aanhouden in de rest van je interieur. 

Lichtplan

Een groot onderdeel wat mensen vaak onderschatten is een lichtplan. Stel een basis verlichtingsplan én een sfeer verlichtingsplan op om je ruimte ideaal te benutten. Kijk goed waar je lichtaansluitingen zitten en bedenk wat voorverlichting én sfeerverlichting je wilt in je woning.  

STAP TWEE: DE BASIS ELEMENTEN

Nadat je de eerste stap gezet hebt, komen de basiselementen aan de beurt. Op basis van je stijl en moodboard die je hebt, ga je kijken naar je vloer, je muren, je plafond, je keuken en je raambekleding. 

Van je vloer tot je plafond

Begin met het kiezen van je vloer en je kleur muren. Bij het kiezen van de vloer is het slim om te gaan voor een tijdloos design die je over 20 jaar ook nog mooi vindt. Bij de kleur van je muren kun je ook kijken naar trends, maar let op: een kleur kan veel met de sfeer en je gemoedstoestand doen!

Psst…!


Hulp nodig bij de uitvoering hiervan? Neem een kijkje bij onze diensten; van vloer tot de plafond, wij kunnen alles uit handen nemen!

STAP DRIE: THE FINISHING TOUCH

Als de basis staat, is het tijd voor de indeling! Ga op zoek naar meubels die passen binnen jouw interieursmaak en creëer een indeling van je ruimtes. Wat komt waar te staan en heeft welke functie? Bedenk ook goed wie de ruimte gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Houd hier dan rekening mee met het kiezen van je meubels.

Als allerlaatste ga je jezelf bezighouden met de final touches van je interieur. Hierbij kun je denken aan accessoires zoals spiegels en kunstboeketten. Dit kan je huis echt sfeer en warmte geven!

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s
Hotel chique interieur slaapkamer
hotel chique interieur
Hotel Chique interieur decoratie

VOOR HET EERST SAMEN WONEN

Ga je voor het eerst samenwonen? Een spannende fase! Een tip van onze OntwerpBaas is om los van elkaar een moodboard te maken van je wensen, dit kun je bijvoorbeeld doen op Pinterest. Leg deze daarna naast elkaar om te kijken waar jullie overeenkomsten en verschillen liggen. Wie weet zitten jullie wel helemaal op een lijn!   

Kom je er echt niet uit samen? Een interieurontwerper kan dan de oplossing zijn! Onze OntwerpBazen kunnen de verschillende stijlen samenvoegen, zodat het voor beide partijen als thuis voelt. Ook kunnen zij kijken hoe jullie je huidige meubels samen kunnen voegen tot één geheel, bijvoorbeeld door de meubels duurzaam te renoveren. 

INTERIEUR TRENDS

Trends komen en trends gaan. Hoewel het heel leuk is om met je interieur de laatste trends te volgen, denk wel goed na over de aankopen die je doet! Een bank koop je immers niet ieder jaar opnieuw. Het is dus van belang dat de grote elementen in je woning niet op trends gebaseerd zijn, maar op een tijdloos design.

Een van de grootste interieurtrends is ‘de kleur van het jaar’. Dit jaar is de kleur Olive Sprig: een mooie, rustige grijsgroene kleur. Olive Sprig past mooi bij een houten vloer of houten raamdecoratie, omdat hout warmte uitstraalt.

De kleur van 2023 is ook al bekend gemaakt: Wild Wonder, een natuurlijke geeltoon. Geef je keuken een zachte uitstraling door de kleur te combineren met een lichthouten keuken & een wit keukenblad.

ONTWERPBAAS PAKKETTEN

Loop je echt totaal vast met je interieur? Of ga je samenwonen en kom je er samen niet uit? Onze OntwerpBazen bieden drie verschillende interieur pakketten aan: goud, zilver en brons. Ze denken graag met je mee over alles binnen je interieur. Maak nu snel een afspraak! 

Benieuwd naar meer? Bekijk ons aanbod op www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!