Tips voor een landelijk interieur!

Droom jij ervan om in een boerderijtje op het platteland te wonen? Met een landelijke interieurstijl heb je geen boerderij nodig om dit gevoel te creëren! Maak van jouw huis een woning dat rust, warmte en gezelligheid uitstraalt. In deze blog lees je tips hoe je zelf een landelijk interieur kunt creëren

Wat is een landelijk stijl en waar herken je dit aan?

komen oorspronkelijk van het wonen op het platteland. De natuurlijke omgeving en landelijke karakter zijn de fundamenten van de landelijke stijl. Hierdoor wordt het wel eens als ouderwets gezien. Deze stijl zorgt voor een knusse sfeer binnenshuis, omdat niet alles te strak is getrokken. De landelijke stijl kenmerkt zich aan de robuuste, onbewerkte en natuurlijk materialen die de focus leggen op nostalgie en het buitenleven.

Woonkamer landelijk interieur

Een landelijk interieur wordt vaak gekenmerkt door grote meubels met natuurlijke materialen en ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan grote, eikenhouten eettafels en gestoffeerde stoelen met ronde armleuningen. Decoreer ook je interieur leuk met een sprei en verschillende soorten kussentjes op de bank. Wat hier perfect bij past, zijn handgemaakte spullen voor de imperfecte uitstraling. Wat een landelijk interieur écht afmaakt, is een mooie open haard in je woonkamer. Door een openhaard is je huis meteen warm en gezellig! 

Ronde vormen is dé trend van dit Najaar! Ronde meubels vormen een zachte uitstraling die juist de rechte meubelstukken mooi doorbreken. Perfect voor bij je landelijk interieur!

Landelijk interieur in je keuken

Een keuken is vaak het hart van je woning waar heel het huis samen komt. Een houten keuken met betonnen blad en een wasbak van keramiek past goed bij een landelijke interieurstijl. Het hout zorgt voor warmte en het betonnen blad weer voor een stoerder randje. Heb je ook authentieke houten balken in je woning? Zorg ervoor dat deze dan een geheel worden met je interieur, voor een echte landelijke look! 

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
TexBaas in actie
Landelijk interieur slaapkamer
landelijk interieur
Landelijk interieur badkamer

Welke kleuren passen bij een landelijk stijl?

Het kleurgebruik van een landelijk interieur bevalt veel rustige, aardse tinten. Denk hierbij aan bruin, grijs, taupe en gebroken wit zoals kalk- of krijtverf tinten. Deze kleuren stralen rust en warmte uit, wat perfect past bij een landelijk interieur! Felle kleuren passen niet binnen een landelijke stijl en vind je ook niet in terug in deze stijl. 

Modern of Scandinavisch?

Een mooie combinatie van landelijk en modern interieurstijl kan ontstaan wanneer je natuurlijke materialen combineert met moderne meubels en frisse kleuraccenten. Een landelijk interieur kan mooi gecombineerd worden met een Scandinavisch interieur. Beide stijlen willen rust creëren en door het natuurlijke materiaalgebruik kan dit een mooie combinatie vormen. Meer weten over een Scandinavisch interieur? Lees meer in onze blogpost hierover!  

Welke vloer past bij een landelijk interieur?

Houten vloeren

Een houten vloer past het beste bij een landelijk interieur! Een houten vloer creëert een warme woning en geeft een robuuste uitstraling, door de noesten en barsten in het hout. Dit straalt echt de kalme sfeer van het platteland uit! Neem snel eens een kijkje bij ons aanbod!

Laminaat vloeren

Wil je een hout ogende vloer die minder onderhoud nodig heeft dan een echte houten vloer? Dan kan een laminaat vloer met houtlook de oplossing zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Ambiant laminaat naturel eiken, een vloer met een rustieke uitstraling door de wit gekalkte look die perfect aansluit bij een landelijk interieur. Een laminaat vloer is onderhoudsarm en je zou het zelf ook kunnen leggen!

PVC vloeren

Tegenwoordig zijn er ook mooie PVC houtlook vloeren. Een houtlook PVC vloer die precies eenzelfde look geven als een echte houten vloer, gepaard met het gemak in onderhoud en gebruik van een pvc vloer. Kijk eens bij een grijskleurige houtlook vloer zoals onze Therdex Herringbone in Tapis, deze vloer kan de robuuste look van je landelijke kleur mooi versterken.

Benieuwd naar onze vloeren? Bekijk ons aanbod op onze website www.vloerenbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen! 

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet