TIPS VOOR EEN BOHEMIAN INTERIEUR

Interieur ontwerp heeft alles te maken met het creëren van een ruimte die je persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Wil jij een vleugje boho-flair toevoegen aan je interieur? Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen naar een Bohemian interieur!

WAT IS EEN BOHEMIAN INTERIEUR?

Een van de beste dingen van de Boheemse stijl is dat er geen vaste regels zijn. Je kunt je creativiteit echt de vrije loop laten! Dat gezegd hebbende, er zijn een paar belangrijke elementen die essentieel zijn voor het creëren van de perfecte bohemian look.

BOHEMIAN WOONKAMER

Ga voor gedurfde, opvallende patronen en denk na over het opnemen van natuur-geïnspireerd behang of leuk textiel met patronen. Het mixen & matchen van verschillende materialen wordt aangemoedigd in bohemien stijl – hoe meer, hoe beter! Over mixen & matchen gesproken, een ander belangrijk element van bohemien design, is het combineren van verschillende texturen. Dit geeft je ruimte een unieke, interessante uitstraling. Verder passen houten meubelstukken goed bij pluizige vloerkleden en geweven manden

VERGEET DE PLANTEN NIET

Last but not least, vergeet de planten niet! Planten zijn een essentieel onderdeel van elk Boheems interieur. Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe en kunnen helpen de lucht in je huis te zuiveren. Heb je geen groene vingers? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn namelijk tal van onderhoudsarme opties beschikbaar. Zo zijn vetplanten altijd een goede keuze. Zorg er wel voor dat je onderzoek doet voordat je een plant koopt. Sommige planten zijn giftig voor huisdieren! Je wilt er natuurlijk zeker van zijn, dat je iets kiest wat veilig is voor je harige vrienden.

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s
Bohemian interieur inspiratie
Bohemian interieur
Bohemian interieur decoratie

BOHEMIAN KEUKEN

De bohemien stijl legt de nadruk op natuurlijke materialen. Materialen zoals rotan en hout passen perfect in deze stijl. Wil je een echte boho keuken? Ga dan voor keukenkasten in natuurhout of eiken & kleed je keuken aan met groene planten en een mooie accentkleur. 


RAAMDECORATIE TIPS

Tip 1: Plissé gordijnen

Linnen stoffen staan prachtig bij houten meubels. Vouwgordijnen in een lichte kleur van katoen of linnen creëren een zachte lichtinval met natuurlijke materialen. 

Tip 2: Houten jaloezieën

Natuurlijke materialen werken goed samen in een boho interieur. Houten jaloezieën, beschikbaar in verschillende soorten hout, zijn uiterst geschikt binnen deze interieurstijl

WELKE VLOER PAST BIJ EEN BOHEMIAN? 

VISGRAAT VLOER

Een lichtkleurige visgraat vloer creëert een rustige uitstraling. Of je nu kiest voor PVC, hout of laminaat, alle visgraat vloeren passen bij een Bohemien interieur. Neem anders eens een kijkje bij onze Houten Visgraat vloeren! Wil je net even iets anders? Een dubbele visgraat of een walvisgraat patroon zal prachtig staan! 

Vergeet niet dat er geen regels zijn als het gaat om de bohemien-stijl. Heb er plezier mee en laat je creativiteit schijnen! 

Benieuwd naar meer? Bekijk ons aanbod op onze website www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!