Tips voor een japandi interieur

Oost Meets West binnen de Japandi stijl. Hoewel het geografisch gezien ver uit elkaar ligt, komen binnen deze woontrend Japanse en Scandinavische stijlen samen. Als je op zoek bent naar een Japandi-geïnspireerd huis, lees dan verder voor onze tips en ideeën!

WAT IS EEN JAPANDI INTERIEUR EN WAAR HERKEN JE DIT AAN? 

Japandi interieurstijl is een prachtige combinatie van zowel Japanse als Scandinavische ontwerpprincipes. Het resultaat is een schoon, minimaal en sereen interieur dat zowel stijlvol als functioneel is! 

Bij een Japandi interieur staan lichte kleuren, natuurlijke materialen en organische vormen centraal. Denk aan zand, beige en ‘greige’ (beige en grijs samengetrokken) in combinatie met een accentkleur in lichtblauw of terra-roze. 

JAPANDI MATERIALEN & MEUBELS

Het zal geen verrassing meer voor je zijn: houten materialen is hét materiaal dat continu terugkomt. Hierbij zijn beukenhout en bamboe de favorieten. Qua meubels staan slanke, dunne meubels centraal, denk hierbij aan een dun tafelblad of een bank op slanke poten. Door deze ranke meubels ontstaat er een ruimtelijk, sereen gevoel in je woning! 

JAPANDI VLOER

Een van de belangrijkste aspecten van elke ruimte in een Japandi-stijl, is de vloer. De vloer speelt een grote rol bij het creëren van de strakke en minimalistische look die zo kenmerkend is voor deze stijl. Houten vloeren zijn een geweldige optie voor Japandi-interieurs, omdat ze zowel duurzaam als mooi zijn. Bekijk eens onze RDF Classic Rustiek in de kleur Noble, deze vloer past er perfect bij! 

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s
Japandi interieur slaapkamer
japandi interieur
Japandi Interieur

JAPANDI KEUKENSTIJL?

Als het gaat om keukenontwerp, geeft de Japandi-stijl de voorkeur aan eenvoud en functionaliteit. Dit betekent dat jouw keuken overzichtelijk moet zijn en voldoende opbergruimte moet hebben voor al jouw kookbehoeften. De beste manier om deze look te bereiken, is door te kiezen voor strakke, minimalistische kasten in lichte of donkere houttinten. Als je een vleugje kleur aan je keuken wilt toevoegen, overweeg dan om accentstukken in blauw- of groentinten te gebruiken. En als het gaat om werkbladen, zijn kwarts of marmer altijd goede keuzes. Deze materialen zijn niet alleen mooi maar ook makkelijk schoon te houden, wat essentieel is in een keuken.

JAPANDI GORDIJNEN

Ga bij je raamdecoratie voor lichte gordijnen of houten jaloezieën! Deze elementen voegen sfeer en warmte toe. Kies bijvoorbeeld voor linnen gordijnen met grove weving voor een natuurlijke uitstraling. Grote gordijnen stralen veel warmte uit wat perfect past bij je Japandi interieur. Ook houten jaloezieën passen mooi binnen deze stijl! Kijk voor meer inspiratie op ons Pinterest account!  

TREND ALERT


Heb je gordijnen? Ga voor een oversized effect! Dit accentueert de organische vormen in je Japandi interieur.

CONCLUSIE 

Japandi interieurstijl is de perfecte mix van Japanse en Scandinavische ontwerpprincipes. Als je een rustige en serene ruimte in je huis wilt creëren, dan is deze stijl zeker iets voor jou! Als het op vloeren aankomt, zijn echte houten vloeren een geweldige optie, omdat ze zowel duurzaam als mooi zijn. En kies in de keuken voor natuurlijke, minimalistische kasten met veel opbergruimte. Met deze tips ben je goed op weg om het perfecte Japandi-geïnspireerde huis te creëren!

Benieuwd naar meer? Bekijk ons aanbod op onze website www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!