TIPS VOOR EEN KLASSIEK INTERIEUR

Hoe creëer je een klassiek interieur, zonder dat het oubollig of museumachtig wordt? In deze blog geven we je tips om een prachtig klassiek interieur te ontwerpen! Lees snel verder!

WAT IS EEN KLASSIEK INTERIEUR?

Een klassiek interieur is elegant en tijdloos. Met andere woorden, harmonie, symmetrie en orde komen op de eerste plaats. Een klassiek interieur heeft vaak een zwaardere kant en een lichtere kant die vaak gepaard is met een vleugje romantiek.

KLASSIEK KLEURENPALET

Als je je ruimte groter & helderder wilt laten lijken en een lichte, luchtige sfeer wilt creëren, dan is het vasthouden aan lichte kleuren de juiste keuze! Denk aan wit, crème, lichte pastelkleuren en/of gebroken wit. Hiernaast vullen accentkleuren zoals goud, oudroze en donkerblauw de ruimte mooi aan. 

MUUR TIP


Kleur je accentmuren in Royaal donkerblauw. Deze klassieke kleur, past perfect bij een klassiek interieur! Tip: onze TexBazen kunnen jouw muren in alle kleuren spuiten! 

KLASSIEKE VLOEREN

Bij een klassiek interieur hoort een echte houten vloer. Houten vloeren zorgen voor een rijke uitstraling binnen de ruimte. Vaak wordt je houten vloer gelegd in een bepaald patroon zoals een visgraatmotief of blokmotief.Kijk bijvoorbeeld eens bij onze RDF Forest Visgraat Vloer in de kleur Rustiek Pure! 

KLASSIEKE RAAMDECORATIE

Vergeet ook de lichte gordijnen niet – donzige, dikkere gordijnen die pure elegantie uitstralen of lichte voile gordijnen voor meer textuur. Deze gordijnen helpen om de tocht buiten te houden en zorgen voor meer lichtinval in je ruimte. Natuurlijk licht is de sleutel bij het creëren van een klassiek palet. Deze aanpak kan het verschil maken als het gaat om het groter laten lijken van kleine kamers of al je een luchtig gevoel wilt toevoegen aan het huis – probeer het eens! 

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s
Klassiek interieur inspiratie
Klassiek interieur
Klassiek interieur decoratie

KLASSIEKE MEUBELS

Bij het shoppen voor meubels kan het verleidelijk zijn om achter de laatste trends aan te gaan en stukken te kiezen die op het moment trending zijn. Maar hoe modieus een stuk nu ook lijkt, de waarheid is dat veel van deze items snel verouderd raken en hierdoor niet meer de ‘klassieke’ uitstraling hebben.

Je kunt kiezen voor een Chesterfield-bank in leer of suède, een oudroze fauteuil met een gevleugeld silhouet of een salontafel van rookglas met massief houten poten. Klassieke meubels vormen een stabiele ‘kern’ waarop je eigentijdse accenten zoals lampen & kunstwerken kunt toevoegen. Zo geef je iedere ruimte een persoonlijkheid!

EEN KLASSIEKE KEUKEN

Kwaliteit keukenkasten zijn belangrijk – zoek naar goed hout of sterke, duurzame metalen zoals roestvrij staal, om duurzaamheid & elegantie te garanderen. Kies in plaats van iets trendy’s voor tijdloze stukken met een hoogwaardige constructie en een klassieke esthetiek. 

Als je besluit te investeren in een werkblad van tegels of natuursteen, kies dan voor een materiaal zoals marmer, dat perfect past bij een klassiek interieur. Met kwaliteitsmaterialen kun je een prachtige keuken creëren die lang meegaat!

SYMMETRIE IN JE INTERIEUR 

Door elementen van symmetrie in jouw decor op te nemen, kun je een gevoel van evenwicht en orde creëren. Rangschik vazen en andere decoratieve voorwerpen in paren, zo ontstaat er een rustgevende harmonie in je kamer. 

Bovendien helpt het balanceren van meubelstukken aan weerszijden van een hal of raam om de kamer uitnodigend te maken. Voeg een grote klassieke spiegel toe boven je open haard om lichtinval te creëren en symmetrie toe te voegen. 

 

Een klassiek interieur is tijdloos, maar hoeft niet saai te zijn. Door deze eenvoudige tips te volgen, creëer je een verbluffende en elegante ruimte die nooit verveeld. Met een licht kleurenpalet, klassieke meubelstukken en hoogwaardige materialen zal je huis er de komende jaren prachtig uitzien!

Benieuwd naar meer? Bekijk ons aanbod op www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!