TON SUR TON IN JE WONING 

Ton sur ton: deze hippe trend bestaat al lang en is weer terug van weggeweest! Benieuwd naar hoe je dit in je huis kan toepassen? Wij leggen in deze blog uit hoe je ‘m thuis kunt toepassen en wat het betekent!  

HOE PAST JE TON SUR TON TOE IN JE INTERIEUR?  

Ton sur ton, letterlijk vanuit het Frans vertaald ‘tint op tint’, is een interieur stijl die is gebaseerd op de combinatie van verschillende tinten & tonen van één kleur. Door voor 1 kleur te kiezen, ontstaat er rust en eenheid in je huis. Zo heb je geen kleuren die contrasteren of elkaar verzwakken. Met een deze trendy stijl is het belangrijk dat je verschillende tinten combineert met elkaar. Kies je voor groen als hoofdkleur? Dan kun je gaan combineren met de tinten mintgroen, donkergroen en olijfgroen.

TIP


Bekijk kleurenwaaiers van verfkleuren om te zien hoeveel tinten er eigenlijk van een kleur zijn! 

TON SUR TON IN JE WOONKAMER

Je woonkamer is dé perfecte ruimte om ton sur ton toe te passen! Laat je gekozen hoofdkleur en bijpassende tinten terugkomen in de muur, bank en het vloerkleed. Kies vervolgens voor accessoires in verschillende materialen.

Wil je echt gaan voor het ton sur ton effect in je woonkamer? Dan kan bijpassende raamdecoratie zeker niet ontbreken! Zo kun je kiezen voor gordijnen in een donkere tint, gecombineerd met een inbetween in een lichtere tint. Blijf bij het kiezen van de tinten bij dezelfde kleur, zodat je het ton sur ton effect bereikt! 

 

TON SUR TON SLAAPKAMER

De ruimte waar je de meeste rust wil creëren, is natuurlijk de slaapkamer. De ton sur ton stijl straalt rust uit, waardoor deze perfect past in je slaapkamer. De basis begint bij een uitnodigend en comfortabel bed. Ga bijvoorbeeld voor een mooie boxspring in de kleur van jouw ton-sur-ton met beddengoed in een lichtere tint. Kies daarbij mooie kussens in verschillende maten en materialen, zoals een groot hoofdkussen met een sierkussen in teddy stof. 

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s
Ton sur Ton woonkamer
ton sur ton slaapkamer
Ton sur ton interieur

SPEEL MET MATERIALEN EN PATRONEN

Door het gebruik van één kleur, kun je juist dat speelse contrast creëren in materialen en patronen. Bij het mixen van structuren, ontstaat er een spannende afwisseling binnen je interieur.

TREND ALERT!


Woontrend van 2023: Comfy Clouds. Gebaseerd op rustig interieur met zachte en bubbly meubels creëer je het ultieme comfort. Ga voor een teddy poef of een spiegel met organische rondingen om deze trend aan je interieur toe te voegen! 

VAN DE MUREN TOT AAN HET PLAFOND

Vergeet bij een ton sur ton interieur vooral je plafond niet! Door deze mee te nemen in het schilderproces, ontstaat er rust en warmte gepaard met een luxe uitstraling. Onze TexBazen kunnen van muur tot plafond jouw muren kleuren

WELKE VLOER PAST HIERBIJ?

VISGRAAT VLOER

Een lichtkleurige visgraat vloer creëert een rustige uitstraling. PVC, hout of laminaat, alle visgraatpatronen passen binnen deze stijl. Liever iets uitdagends proberen? Een dubbele visgraat vloer of een walvisgraat patroon zorgt net voor dat speelse effect. 

Is ton sur ton niks voor jou? Lees dan onze andere blogs over interieurstijlen zoals Scandinavisch, Landelijk of Hotel Chique

Benieuwd naar meer? Bekijk ons aanbod op onze website www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!