Zwart in je interieur

Zwart heeft iets mysterieus, het is een echte interessante kleur, ook al is het technisch gezien geen ‘echte’ kleur. In de afgelopen jaren, is zwart in je interieur helemaal hip geworden! Zwart geeft je interieur vaak direct een chique en stijlvolle uitstraling en het creëert diepte en dynamiek in je woning. Maar hoe voeg je nou zwart toe aan je interieur? Je leest het in deze blog!

Hoe voeg je zwart toe in je interieur? 

Zwart is het beste toepasbaar in een woning die veel licht heeft. Heb je een kleinere ruimte? Dan kun je beter niet voor volledig zwart gaan, want dit kan al snel opdringerig voelen. Zwarte accenten in je interieur geven je huis al snel een klassieke, luxe uitstraling. Mooie zwarte jaloezieën of gordijnen maken dat luxere gevoel nog sterker                     

Contrast creëren

Hoewel zwart vaak ongezellig of hard lijkt, geeft het juist contrast binnen je interieur! Ook zorgt zwart voor diepte en dynamiek binnen je huis. Ontzettend belangrijk dus! Elke andere kleur is een contrast met zwart, en komt dus beter tot recht als ze samen worden gecombineerd. Ook door veel groen binnenshuis te halen, creëer je een mooi contrast. Het harde zwart combineert juist mooi met groene, levendige planten! 🪴

TIP


Ga niet voor hoogglans zwarte materialen in je interieur! Ieder stofje en elk pluisje zie je erop liggen, dus je blijft aan het schoonmaken. Niet ideaal dus! 

Wees speels met de zwarte tinten

Je hebt verschillende kleuren zwart, denk aan diepzwart, ivoorzwart en gitzwart. Hoewel het in je meubels en materiaalkeuze juist leuk is om wat afwisseling te hebben, moet je bij de (accent) muren wel even goed opletten. Voor een mooie accentmuur wordt vaak gekozen voor een diepe, zwarte kleur zonder glans. Ga voordat je een pot verf koopt goed op onderzoek uit om te weten welke tint zwart je wilt! 

Zit je nog met een vraag?
Ik heb een vraag formulier
Inspiratie foto’s!
Zwart interieur slaapkamer
zwart interieur woonkamer
Zwart interieur eetkamer

Zwart op wit blijft een klassieker

Een combinatie binnen je interieur van zwart en wit geeft het als snel een moderne uitstraling. Doordat de twee kleuren complete tegenpolen zijn, passen ze als Yin en Yang perfect bij elkaar! Ook binnen andere interieurstijlen blijft zwart-wit een mooie combinatie, die al snel een wat luxere uitstraling geeft.

Twijfelaar?


Zwart is tijdloos want het raakt nooit echt uit de mode. Begin klein en je zult zien: zwart werkt altijd.

Welke vloer past er bij een zwart gekleurd interieur? 

Lichte vloer

Hier staan een 3 Bazen vloeren die wij hebben geselecteerd, die echt passen bij een zwart interieur. Als je veel zwarte meubels hebt of zwarte, donkere muren, ga dan voor een lichte vloer. Een lichte vloer met donkere muren en wit plafond geeft de nadruk aan horizontale lijnen in je woning. Wat hier perfect bij past is de Ambiant Elite laminaat in de kleur beige Eiken. Door de lange stroken laminaat, lijkt je ruimte groter!

Heb je een lichte vloer met donkere muren? Dit zorgt er vaak voor dat de ruimte smaller en hoger lijkt! Neem dan eens een kijkje bij onze PVC Therdex HerringBone in de kleur C7001. Een lichtkleurige visgraat vloer die je zwarte interieur mooi contrasteert. Door het visgraat motief mee te laten lopen met je woonkamer, creëer je meer diepte in je woning.

Zwarte vloer

Heb je echt lef? Kies dan voor een donkere of compleet zwarte vloer. Een zwarte vloer zorgt voor een sfeervol en warm interieur en het oogt als snel heel chique en klassiek. Een zwarte vloer kan ook de rest van het interieur beter tot recht laten komen omdat het zorgt voor contrast. Neem eens een kijkje bij onze RDF Classic Rustiek in de kleur Saint, een echte houten vloer met mooie houtnerven. 

Wil je meer inspiratie? Kijk dan vooral op ons Pinterest, boordevol inspiratie!

Benieuwd naar ons Bazige aanbod? Bekijk het onze website www.woningbaas.nl of kom langs in ons Experience Center en laat je ver-ba-zen door onze AdviesBazen!